Tijdloos

31 december 2016

Terwijl toetsen en overige elektronica de letters van deze column op het scherm toveren, luister ik naar de Top 2000. Jeff Buckley met het tijdloze Halleluja. Op nummer 91. In 1984 is dit nummer uitgebracht door de Canadese zanger en tekstschrijver Leonard Cohen. Hij staat in de vele jaaroverzichten van 2016 met gebeurtenissen die dit jaar typeren.

Oudejaarsdag is de dag van oliebollen, carbidschieten en de jaaroverzichten dus. En de Top 2000 waarnaar ik ook al luisterde toen ik vanmiddag naar de live-uitzending van Radio Schouwen-Duiveland reed. De eerste vraag ging over de herstart van mijn columns. Of ik daarmee risico loop en of ik nu schrijf als persoon of als wethouder. Na enig nadenken hield ik het gewoon op mijn eigen persoon. Mijn persoon is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden aan het wethouderschap. Maar ook aan mijn vaderschap of echtgenootschap of vriendschap of ondernemerschap. Gewoon mezelf zijn.

Na een uurtje vriendelijk heen-en-weergepraat over economie en duurzaamheid wensten we elkaar een gelukkig 2017 en reed ik nog even langs de carbidschieters. Een dappere PZC-fotograaf ging voor het ultieme plaatje. En een piep in zijn hoofd. Ook daar alvast de gelukswensen gedaan.

En nu ik toch bezig ben, wil ik jullie voor 2017 toewensen om jezelf te zijn en niet te veel uit te stellen. Maak een serieuze bucketlist in plaats van dat geijkte goede-voornemens-gedoe-waar-toch-niks-van-terecht-komt. Voordat je het weet, is de zanger begraven en klinkt alleen het liedje nog. Niet erg zolang het maar een leuk liedje is en tijdloos.

Terug naar overzicht